Monday, January 19, 2009

Mia Darysa bt Mohd Azly

Mia da sebulan lebih da skang.Iris panggil Mia as DEDEK..muahahha..Iris yang panggil sendiri.takde sape ajorkan.Bila da 2nd baby ni semuanya jadik ala2 da terror..maklumle baw tahun lepas Iris lahir..so skill2 jaga baby kecik citot nie kira tak la tergagap2 sangat..tapi ade gak bende2 yang tetiba aku blank..ke hilang ingatan teknik2 sebelum nie...wakakakaka..lagi 3 minggu lagi nak keje adohai malasnye..tersangat la malas..kalula gaji laki beriban2 bestnya..dok umah je layan anak2..hrm...bilala nak tukar keje jadik suri umah sepenuh masa nie

Monday, May 26, 2008

iris's first party






waduh ...ari sabtu capek banget..dari plan kecik2 jadik besau..menu makan takde tema..ape yang ade dalam peti tu la yang dihidangkan..da name family pun ade dua belah kan haruslah menu pun ade bermacam jenis...

pagi buta aku dah terjah tesco beli barang2 nak macak..ewah..sebenarnya tugas aku yg paling simple..beli brg2 4 bbq n masak spegetti..ye hahh..sonang gitu.

iris kemain hepi lagi terloncat sane..tergolek sini..berjalan tak berenti2..err...wat mommy letih nak mantau die je..hahah bley ngelat kejap2..

kronologi makan ari tu adalah

1-thari -makan nasik+tempoyak ikan patin+ikan talapia goreng+sayur sawi

2-petang-goreng meehoon+kuew teow+ayam n udang berempah diselangi pisang goreng

3-malam-spegetti cabonara+bbq kambing n daging n sosej..


wahhhh..sungguh penat peyut bekerja aritu!


besday girl memang jadik limelight la kan..memula aktiviti bersiram..tp kejap arr..iris selsema skit..pastu layan bebudak..pandai anak mommy jadik host..iris memang sker sangat kalau ade budak..tak kira baby ke dah besau ker..maka bertambah2 aktifla die..mommy die nie harusla kasi adik kat dier kan..ahaks!


pendek kata alhamdulillah semuanya berjalan lancar..time kasih jugak 4 present2 yang diberi kat iris..:-)

nie part kawan2 plak nak kene pk..hrm..kita tgk bugget ar..ker nak wat port luck??hahah

Friday, May 23, 2008

hepi besday sayang mommy!!






setahun dah iris nie...rase cam sekejap je..macam baru smalam je branakkan die..ari ni amik cuti sempena iris nye besday..esok kot inshaallah wat makan2 skit..2 minggu sebelum besday die.atok cakap mesti leh jalan punye..memang betol pun..lepas sehari statement atok tu..mulala dia rajin..memula setapak dua tiga tapak jatuh..jatuh..dan jatuh lagi..la nie..nak2 cukup setahun asyik jalan je dia..sonot pulak tengok..erm..nak masak ape ye esok..malam nie la terjah carrefour carik barang..dalam pala otak nie dok ligat nak masak itu ini..tak tau la larat ke tak ..hahaha..pic2 nie taken on last sunday..2 pupu aku tawin..mase kenduri tu ligat tol si iris abes bape kali round dewan la melayan jalan die nie..yang best jugak..kitorang sampai lambat..siap makan balen lauk pengantin lagi..haha rezeki gak tu walaupun udang panjat2 tu tawar rasenye..ahaks..sompak komplen lagi..nasib sedara rapat ..bley la wat muke tak malu!

Sunday, May 11, 2008

bila iris nak jalan

macam mane ek nak buat...tensen gak bila da ade yg tease aku bila iris nak jalan..soklannye...manela nak tau..nak 2 ade plak yang banding kan dgn anak2 depa..opsss....lagi bape hari lagi iris nak setahun..majoriti anak kawan2 aku da bley jalan umo 9 month..adei..iris nie kan bila tatih die dia nak ikot..tapi berjengkit..abes kasut aku beli jahanam kat bhgn depan kasut..pastu kalau da berdiri tegak boleh si kenet nie merengek2 kat kita soh amik die..dia takmo jalan..hrmm..takpe la iris..blajala pelan2..yela mommy n daddy cm dulu ala2 impress sbb progress iris yg lain boleh dikatakan cepat tapi bila tiba tang jalan lambat plak...hehhetak kisah la sayang..maybe iris cakap dulu kot sebab mulotnye sangat becok ntah ape2 bhs yang kuar..kadang2 cam bunyik arab..kadang2 cm bunyk indon..opssss..hahahha..gigi iris pun da lapan kan..so hopefully lepas nie iris pandai lagi cakap ye sayang
perkataan yang da terror..
1.daaaaaa dih (daddy)
2.mimi (mommy la tu)
3.aaaaa ..maaa (mintak susu)
4.taaaa..tih..(tatih)
5.muaaaa (cambil cayang pp kita..besh..besh..)
6.takdee (ilek)

Saturday, April 12, 2008

hari yang mandom





buhsan gak kalau takde aktiviti2 di kala cuti nie...layan jela gambo si iris ni ha..heheh

Wednesday, March 26, 2008

si baju mooo..mooooo


baju nie kan feveret seme orang...baik mommy ,daddy,atok,nenek,mak yan n bibik dier..tersangat la sukenye kitorang..tapi malangnye baju nie da jadik ala2 hancai(paham tak?? wording nie..ntah gue rase bhs family turun temurun kot..)maksudnye lebih kurang hancur campur barai kot..hahah tak tau la...oooo...baju nie bugget baju tok melaram di kala bawak iris merayap malam2..merayap tu dalam erti kate lain gi shopping komplex,tesco,carrefour,uptown,n kg baru(umah atok)...rasionalnye...eceh...bhs skema la pulok!tempat2 tu kan sojuk manjang..jadiknye sesuai ler..jalan..jalan..jalan..pastu iris terus tito ngan baju nie bile balik...tapinye...waaaa...yang sodihnye..bibik iris nie kaki melaramkan budak..aduhai.ASAL BAJU BARU JE MANJANG ITU JE YANG DIPAKAIKAN IRIS ..baju nie pas beli je pakai 2 hari skali..bawak gi main gelungsor la..dok sebok tayang kat jiran2 laen..padahal baju derang lagila gempak2...da takmo pakai da baju tido yang laen...end up..kat part lutot n tapak kaki da kadik ala2 lusuh gile..part laen ok..alahaiiiiii...sayang nye...